Výživný nízkonákladový salát z červeného zelí, dietního salámu, cibule a vajíček, vše smícháno s majonézou. Příprava je snadná a rychlá.

Když jsme jako tři bratři vyrůstali, zasytit nás nebylo snadné, teď už to vím. A právě tento salát pomohl uspokojit naše hladové krky spolehlivým způsobem…aspoň na jeden den :-). Pokud tedy máte doma puberťáky, kteří jsou jak kyselina, tento recept vám přijde vhod.

Za našeho dětství byl jen jeden druh dietního salámu – Junior, ale dnes se nazývají různě. Každopádně si ho nechejte u řezníka nakrájet, ušetříte si tak čas.

Co se týče majonézy, sáhněte ideálně po klasické Majolce nebo si udělejte sami majonézu domácí. Není to vůbec složité.

Tisknout

Recept: Salát z červeného zelí a salámu

Chod předkrm, saláty
Kuchyně česká
Čas přípravy 15 minut
Celkový čas 15 minut

Ingredience

  • cca 300 g zavařeného červeného zelí
  • 150 g dietního salámu nakrájeného na plátky
  • 3 vejce uvařené natvrdo
  • 2 středně velké cibule ideálně červené
  • majonéza ( 4 vrchovaté lžíce)
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nadrobno si nakrájejte cibuli a uvařená vejce.

  2. Plátky salámu si nařežte napříč na tenké, asi 3 cm dlouhé proužky. Pokud se lepí k sobě, prsty je jemně promělte, aby se oddělily.

  3. Všechny ingredience promíchejte dobře v míse, dochuťte dle potřeby solí a pepřem a podávejte s čerstvými rohlíky či s houskami.

Poznámky

Pokud chcete recept vylepšit, můžete přidat nesolené kešu oříšky, vlašské ořechy nebo osmahnuté piniové ořechy.