Výživný nízkonákladový salát z červeného zelí, dietního salámu, cibule a vajíček, vše smícháno s majonézou. Příprava je snadná a rychlá.
Když jsme jako tři bratři vyrůstali, zasytit nás nebylo snadné, teď už to vím. A právě tento salát pomohl uspokojit naše hladové krky spolehlivým způsobem…aspoň na jeden den :-). Pokud tedy máte doma puberťáky, kteří jsou jak kyselina, tento recept vám přijde vhod.
Za našeho dětství byl jen jeden druh dietního salámu – Junior, ale dnes se nazývají různě. Každopádně si ho nechejte u řezníka nakrájet, ušetříte si tak čas.
Co se týče majonézy, sáhněte ideálně po klasické Majolce nebo si udělejte sami majonézu domácí. Není to vůbec složité.
Recept: Salát z červeného zelí a salámu
Ingredience
- cca 300 g zavařeného červeného zelí
- 150 g dietního salámu nakrájeného na plátky
- 3 vejce uvařené natvrdo
- 2 středně velké cibule ideálně červené
- majonéza ( 4 vrchovaté lžíce)
- sůl, pepř
Postup
-
Nadrobno si nakrájejte cibuli a uvařená vejce.
-
Plátky salámu si nařežte napříč na tenké, asi 3 cm dlouhé proužky. Pokud se lepí k sobě, prsty je jemně promělte, aby se oddělily.
-
Všechny ingredience promíchejte dobře v míse, dochuťte dle potřeby solí a pepřem a podávejte s čerstvými rohlíky či s houskami.
Poznámky
Pokud chcete recept vylepšit, můžete přidat nesolené kešu oříšky, vlašské ořechy nebo osmahnuté piniové ořechy.