Poněkud neobvyklá kombinace má chutný a zdravý výsledek, který potěší a osvěží nejenom v teplé dny. Dětem přidejte do salátu pár lžic medu, tím je můžete na tuto baštu snadněji nalákat.

Tisknout

Recept: Salát se zelím a pomerančem

Chod saláty
Čas přípravy 15 minut
Celkový čas 15 minut

Ingredience

  • 300 g bílého zelí nahrubo nakrájeného
  • 3 pomeranče oloupané
  • 3-5 lžic slunečnicových semínek
  • 140 ml bílého jogurtu tučného (10%)
  • 2 hrsti petrželové nati nakrájené nadrobno
  • sůl, pepř
  • med (lze vynechat)

Postup

  1. Měsíčky pomerančů zbavte blány (tento krok lze vynechat) a nakrájejte na menší kousky.

  2. Promíchejte s ostatními ingrediencemi, ochutnejte a podle chuti dosolte a dopepřete.

  3. Pokud používáte med, vmíchejte i ten, otestujte sladkost a můžete podávat.

Poznámky

Jíme samotné nebo s pečivem. Lze uchovat pár dnů v ledničce pro pozdější spotřebu.

 

Místo petržele můžete použít i čerstvou bazalku, popř. obě dvě úplně vynechat.