vláknina
Jsou prebiotické limonády přítel, nebo nepřítel?
Muž spojoval vznik své rakoviny tlustého střeva s užíváním inulinu. Experti varují, že účinky prebiotik stále nejsou dostatečně jasné.
Amy Denney 22. 4. 2025 Zdraví
Limetky: Kyselé ovoce, které posiluje imunitu a pomáhá předcházet ledvinovým kamenům
Limetky dodají dětem chuť i zdraví – vyzkoušejte jednoduché triky, jak je nenápadně zařadit do každodenního jídelníčku.
Emma Suttie 6. 4. 2025 Premium Zdraví
Výhody konzumace dýně v zimním období (článek s receptem)
Dýně podporuje zdraví žaludku, kostí a zraku. Objevte výhody, recepty a doporučení pro její konzumaci, včetně varování pro určité skupiny.
David Chu, Teresa Zhang a Summer Lawson 9. 1. 2025 Zdraví
Skrytá rizika rafinované pšeničné mouky: Tipy, jak se stravovat pro dosažení lepšího zdraví
Zařazení různých celozrnných potravin do jídelníčku vám může pomoci zbavit se návyku na bílou mouku....
Jingduan Yang 20. 12. 2024 Zdraví
O tom, jak reagujete na vlákninu, rozhodují vaše mikroby
Studie publikovaná v červnu v časopise Gut Microbes objasňuje, proč vláknina působí na lidi různě.
Amy Denney 4. 9. 2024 Zdraví
Chytrá svačinka: 7 nejlepších ořechů pro zdraví srdce a mozku
7 nejlepších ořechů pro zdraví srdce a mozku. Ořechy mohou snižovat kardiovaskulární riziko...
Jingduan Yang a Ellen Wan 19. 12. 2023 Zdraví
Pro snížení břišního tuku jezte tohle
Hubnutí může být náročné, zejména zbavování se břišního tuku. Existuje však účinný způsob, jak toho dosáhnout. Přidání vlákniny do jídelníčku pomůže redukovat břišní tuk.
Jingduan Yang 9. 8. 2023 Zdraví
Recept: Černá čočka beluga se zeleninou a kokosovým mlékem
Výhodou černé čočky je snadná příprava (nemusí se namáčet, rychle se uvaří), příjemná jemně oříšková chuť a „al dente“ konzistence. Tento zdravý recept je inspirovaný indickou kuchyní a potěší svou rychlostí i chutí.
Ondřej Horecký 5. 6. 2023
Úžasné účinky lilku na lidské zdraví – od superpotraviny k medicínskému využití
Ať už plněná, grilovaná, zapečená nebo dušená, tato tmavě zbarvená plodina obohacuje naši kuchyni svou chutí již řadu let. Lilek neboli baklažán nám však má co nabídnout nejen z hlediska chuti. Výzkumy ukazují, že tato výživná zelenina nám může pomoci zhubnout, chrání oči, ale také by mohla mít potenciál při boji s rakovinou.
Ellen Wan 26. 4. 2023 Jídlo a Zdraví