Velmi snadný a rychlý vegetariánský recept na chutnou večeři pro každého. Jde o zdravé jídlo, které bude chutnat vám i vašim dětem.
Jako přílohu můžete zvolit tousty, pitu, rýži, bramborovou kaši anebo si na mírně křupavé brokolici pochutnejte jen tak. Masožravcům a vyznavačům dělené stravy může tento pokrm posloužit jako příloha k masu.
Recept: Brokolice s česnekem
Ingredience
- 1 čerstvá brokolice
- 3-5 stroužků česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- sůl, pepř
Postup
V páře, popř. vodě uvařte do poloměkka brokolici nakrájenou na růžičky.
Opláchněte studenou vodou, nechejte okapat a dejte na 10 minut vychladit do lednice.
Rozehřejte pánev s olejem, přidejte máslo a počkejte až se roztopí. Zmírněte plamen, přihoďte česnek a zlehka orestujte tak, aby se nespálil. Rozprostřete růžičky brokolice na pánev, osolte, opepřete a nechejte asi 2 min. smažit protřepávajíc pánvici, aby olej s česnekem pěkně pokryl brokolici.
Růžičky otočte, opět protřepejte na pánvici, osolte, opepřete a restujte další přibližně 2 minuty. Hotovo!
Poznámky
Chcete-li toto jídlo udělat ještě vydatnější, přihoďte pár vajec a dobře je s brokolicí promíchejte.