Velmi snadný a rychlý vegetariánský recept na chutnou večeři pro každého. Jde o zdravé jídlo, které bude chutnat vám i vašim dětem.

Jako přílohu můžete zvolit tousty, pitu, rýži, bramborovou kaši anebo si na mírně křupavé brokolici pochutnejte jen tak. Masožravcům a vyznavačům dělené stravy může tento pokrm posloužit jako příloha k masu.

Tisknout

Recept: Brokolice s česnekem

Chod hlavní jídlo, předkrm
klíčová slova vegetariánské
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 10 minut
vychladnutí 10 minut

Ingredience

  • 1 čerstvá brokolice
  • 3-5 stroužků česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • sůl, pepř

Postup

  1. V páře, popř. vodě uvařte do poloměkka brokolici nakrájenou na růžičky.

  2. Opláchněte studenou vodou, nechejte okapat a dejte na 10 minut vychladit do lednice.

  3. Rozehřejte pánev s olejem, přidejte máslo a počkejte až se roztopí. Zmírněte plamen, přihoďte česnek a zlehka orestujte tak, aby se nespálil. Rozprostřete růžičky brokolice na pánev, osolte, opepřete a nechejte asi 2 min. smažit protřepávajíc pánvici, aby olej s česnekem pěkně pokryl brokolici.

  4. Růžičky otočte, opět protřepejte na pánvici, osolte, opepřete a restujte další přibližně 2 minuty. Hotovo!

Poznámky

Chcete-li toto jídlo udělat ještě vydatnější, přihoďte pár vajec a dobře je s brokolicí promíchejte.