Silvestr je za rohem a s tím i otázka, co připravit pro hosty. Budou to zase chlebíčky nebo chcete zkusit i něco neobvyklejšího?
Kamarádova přítelkyně momentálně nejí maso, další člověk je na dietě, někdo si potrpí na novoty a jiní se chtějí jen pořádně nadlábnout. Jak to všechno skloubit?
Neobejdete se tedy bez několika chodů. A abyste u toho nemuseli trávit celou věčnost, tady je několik tipů na neotřelé a relativně rychlé jídlo na Silvestra. Vybrat si tu může každý.
Tvarohová pomazánka s nivou a tortilla chipsy
Samotná pomazánka je jemná, a proto se k ní dokonale hodí výrazné tortillové chipsy, nejlépe s příchutí chilli. Recept najdete zde.
Hummus s červenou řepou
Obyčejný hummus může být trochu nudný, když ho jíte často. Vítání nového desetiletí je přeci jen speciální příležitost, zkuste ho proto oživit červenou řepou. Nejenom, že bude výrazně jiná barva, ale i chuť.
Podávat můžete nejenom s pečivem, např. v topinkovači ohřátým pitta chlebem, ale také s „hranolkami“ syrové mrkve nebo s okurkou. Recept najdete zde.
Voňavé karbanátky s fenyklem a paprikou
Pro milovníky masa rozhodně doporučuji tuto baštu. Chuťově překvapivě nové a neodolatelně chutné. Příprava zabere asi 30 minut, ale když masovou směs necháte aspoň 24 hodin uležet, chuť bude ještě lepší, takže raději vše nachystejte den předem.
Pokud se vám nebude chtít smažit nebo grilovat, až budou hosté u vás (i když mužské osazenstvo by to jistě zvládlo s přehledem), dejte usmažené karbanátky do trouby na cca 100 stupňů, ať jsou pořád teplé. Recept najdete zde a video recept tady.
Koláč se špenátem a feta sýrem
Další rychlý recept s příjemnými chuťovými nuancemi. Osobně vevnitř oceňuji kromě kombinace špenátu a sýru (místo feta může být i balkánský) i kopr. Recept najdete zde.
Cottage cheese s ananasem
Asi byste stěží hledali jednodušší recept než tenhle. Prostě jen smícháte cottage cheese s kousky ananasu, a je to!
Na tomto jídle je zajímavá chuťová kombinace sladkého ovoce s jemně slaným sýrem. Recept najdete zde.