Ondřej Horecký

30. 12. 2019

Silvestr je za rohem a s tím i otázka, co připravit pro hosty. Budou to zase chlebíčky nebo chcete zkusit i něco neobvyklejšího?

Kamarádova přítelkyně momentálně nejí maso, další člověk je na dietě, někdo si potrpí na novoty a jiní se chtějí jen pořádně nadlábnout. Jak to všechno skloubit?

Neobejdete se tedy bez několika chodů. A abyste u toho nemuseli trávit celou věčnost, tady je několik tipů na neotřelé a relativně rychlé jídlo na Silvestra. Vybrat si tu může každý.

Tvarohová pomazánka s nivou a tortilla chipsy

Samotná pomazánka je jemná, a proto se k ní dokonale hodí výrazné tortillové chipsy, nejlépe s příchutí chilli. Recept najdete zde.

tvarohova pomazanka
Tvarohová pomazánka s nivou a tortillovými chipsy je skvělá chuťovka na párty, pro návštěvy a další společenské příležitosti. (Ondřej Horecký / ET ČR)

Hummus s červenou řepou

Obyčejný hummus může být trochu nudný, když ho jíte často. Vítání nového desetiletí je přeci jen speciální příležitost, zkuste ho proto oživit červenou řepou. Nejenom, že bude výrazně jiná barva, ale i chuť.

Hummus s červenou řepou
Hummus s červenou řepou. (Ondřej Horecký / ET ČR)

Podávat můžete nejenom s pečivem, např. v topinkovači ohřátým pitta chlebem, ale také s „hranolkami“ syrové mrkve nebo s okurkou. Recept najdete zde.

Voňavé karbanátky s fenyklem a paprikou

Pro milovníky masa rozhodně doporučuji tuto baštu. Chuťově překvapivě nové a neodolatelně chutné. Příprava zabere asi 30 minut, ale když masovou směs necháte aspoň 24 hodin uležet, chuť bude ještě lepší, takže raději vše nachystejte den předem.

Recepty Karbanatky
Chorizo karbanátky s oblohou a chlebem. (Ondřej Horecký / ET ČR)

Pokud se vám nebude chtít smažit nebo grilovat, až budou hosté u vás (i když mužské osazenstvo by to jistě zvládlo s přehledem), dejte usmažené karbanátky do trouby na cca 100 stupňů, ať jsou pořád teplé. Recept najdete zdevideo recept tady.

Koláč se špenátem a feta sýrem

Další rychlý recept s příjemnými chuťovými nuancemi. Osobně vevnitř oceňuji kromě kombinace špenátu a sýru (místo feta může být i balkánský) i kopr. Recept najdete zde.

Špenátová buchta. (Ondřej Horecký / ET ČR)

Cottage cheese s ananasem

Asi byste stěží hledali jednodušší recept než tenhle. Prostě jen smícháte cottage cheese s kousky ananasu, a je to!

Na tomto jídle je zajímavá chuťová kombinace sladkého ovoce s jemně slaným sýrem. Recept najdete zde.

Recept Ananas pomazanka
Cottage cheese s ananasem je snadným a rychlým dezertem. (Ondřej Horecký/Epoch Times)

Související témata

Související články

Přečtěte si také

Ve Sněmovně „zavlál“ transparent, který v Pekingu vytrhávají policisté lidem z ruky
Ve Sněmovně „zavlál“ transparent, který v Pekingu vytrhávají policisté lidem z ruky

Během veřejného slyšení v Poslanecké sněmovně ukázal muž z Číny transparent s nápisem „Falun Gong je dobrý“, s nímž šla jeho matka protestovat na Náměstí nebeského klidu v Pekingu proti násilným represím komunistické strany.

Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran
Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran

Sněmovní volby by v březnu vyhrálo hnutí ANO s 32 procenty hlasů, druhá ODS by měla 14 procent a třetí Piráty by volilo 10,5 procenta lidí.

Indoktrinace postupuje
Indoktrinace postupuje

Pokud máte alespoň mírný sklon ke konzervativismu, nejspíš jste se už v posledních letech setkali s tím, že vás někdo označil za extrémistu. Anebo vám někdo řekl, že se radikalizujete.

Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací
Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací

Evropský parlament dnes definitivně schválil nařízení, které Evropské unii umožňuje zakázat prodej, dovoz a vývoz zboží vyrobeného za použití nucené práce.

Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael
Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael

Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).